30 Ιαν 2012

Το πόκερ είναι παιχνίδι ικανοτήτων και όχι τύχης

Μία νέα επιστημονική ανάλυση δεδομένων σχετικά με το τζόγο που διεξήχθη από την PokerStars επιβεβαιώνει ότι το αποτέλεσμα των παιχνιδιών καθορίζεται από τις επιλογές των παιχτών και όχι από την τύχη.

Οι φίλοι του πόκερ επέμεναν για χρόνια ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ικανότητας, όχι τύχης, κι επομένως δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στο παράνομο στοίχημα. Μία νέα επιστημονική ανάλυση δεδομένων σχετικά με το τζόγο που διεξήχθη από την PokerStars επιβεβαιώνει ότι το αποτέλεσμα των παιχνιδιών καθορίζεται από τις επιλογές των παιχτών και όχι από την τύχη.

Η εταιρία λογισμικού και διαδικτυακής ασφάλειας Cigital μελετώντας πάνω από 100 εκατομμύρια παρτίδες πόκερ, με τη βοήθεια των καταγραφών στο PokerStars από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, κατέληξε στο ότι τα τρία τέταρτα των παρτίδων είχαν ολοκληρωθεί πριν το άνοιγμα των χαρτιών, με τους παίκτες να γνωρίζουν μόνο τα δικά τους χαρτιά και τον πάγκο. Από τις παρτίδες που κατέληξαν σε άνοιγμα χαρτιών στις τελικές αναμετρήσεις, νικητής δεν αναδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης καθώς αυτός είχε αποσυρθεί πριν γυρίσουν τα χαρτιά.

Αυτό σημαίνει πως μόνο στο 1/8 των παρτίδων, νικητής αναδείχτηκε ο πιο τυχερός - όσον αφορά τα χαρτιά που είχε - παίκτης. Οι παρτίδες που καθορίστηκαν από τις ενέργειες των παικτών υπερβαίνουν εκείνες που βασίστηκαν στην τύχη σε αναλογία 7 προς 1.
Ο πρόεδρος της Poker Players Alliance και πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, Alphonse D’Amato, είπε ότι αυτή η έρευνα παρέχει στοιχεία που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς των παικτών πόκερ σε όλο τον κόσμο ότι είναι η ικανότητα, κι όχι μόνο η τύχη, που καθορίζει την έκβαση του παιχνιδιού.

Σε πολιτείες όπως η Πενσυλβανία, το Κολοράντο και η Νότια Καρολίνα, έχει επικρατήσει η άποψη ότι το πόκερ είναι παιχνίδι ικανοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου