30 Ιαν 2012

Διάφορα μυστικά του Πόκερ

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε γρήγορα χρήματα στο no limit Texas Holdem είναι να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη του αρχάριου παίκτη πόκερ. Συχνά, οι παίκτες πόκερ πριν ακόμα μάθουν τα βασικά, χάνουν τα χρήματά τους από λάθη που θα μπορούσαν εύκολα να αποφύγουν. Τα τέσσερα μεγαλύτερα λάθη είναι ότι παίζουν πάρα πολλά χέρια πριν το flop, ότι δεν είναι αρκετά επιθετικοί, δεν εφαρμόζουν κάποια στρατηγική στην επιλογή τραπεζιού και ότι δεν μπορούν να καταλάβουν την διαχείριση των χρημάτων τους. Από όλα τα λάθη που σκοτώνουν τους αρχάριους παίκτες του πόκερ, η κακή διαχείριση των χρημάτων είναι η πιο απογοητευτική.

Για να αποφασίσετε πόσα χρήματα πρέπει να παίξετε στο επίπεδο των αρχάριων, πάρτε το μέγιστο buy in και πολλαπλασιάστε το επί 20. Αν είστε σε θέση να έχετε $1000 διαθέσιμα για πόκερ, θα πρέπει να παίζετε μόνο στα τραπέζια no limit των $50. Είναι για δική σας ασφάλεια, καθώς μπορείτε να χάσετε buy in’s των $10 και ακόμα να είστε σε θέση να παίζετε σε αυτό το επίπεδο. Αν συνεχίζετε να χάνετε buy in’s των $10, είναι ένα καθαρό σημάδι ότι χρειάζεται να αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας.

Εφόσον έχετε καταλάβει τα προβλήματα στο παιχνίδι σας, σας έχουν απομείνει ακόμα buy in’s των $10 για να συνεχίσετε να παίζετε σε αυτό το επίπεδο. Πολλοί επαγγελματίες παίκτες που παίζουν σε υψηλότερα stakes χρειάζονται μέχρι και $100 για buy in’s. Πολλοί αρχάριοι επίσης πηγαίνουν κατευθείαν σε τραπέζια τα οποία είναι εξίσου πολύ ακριβά. Ακόμα και σε ένα τραπέζι των $400, μπορείτε να χάσετε δεκάδες χιλιάδες δολάρια πολύ σύντομα. Αν είστε αρχάριος, αυτό πιθανότατα θα συμβεί αν επιλέξετε να παίξετε σε αυτό το επίπεδο.

Το καλύτερο ποντάρισμα για αρχάριους είναι να ξεκινήσουν με ένα περιορισμένο bankroll κάτω από $1000, μαθαίνοντας να κερδίζουν διαρκώς τα χαμηλότερα παιχνίδια πριν δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο bankroll και μεταπηδήσουν σε υψηλότερα stakes. Ενώ ενεργείτε με αυτό τον τρόπο, να σκέφτεστε τα λάθη άλλων αρχάριων παικτών του πόκερ.

Βεβαιωθείτε πως δεν παίζετε πολλά χέρια πριν το flop και αν καταλαβαίνετε πως βαριέστε περιμένοντας να έρθει κάποιο καλό χέρι, μπορείτε να παίζετε σε παραπάνω από ένα τραπέζι. Όταν πιάσετε ένα χέρι, θα πρέπει να είστε επιθετικοί παίζοντάς το. Αυτό σας διασφαλίζει πως έχετε δύο ευκαιρίες να κερδίσετε το ποτ, είτε πηγαίνοντας πάσο ο αντίπαλός σας μετά το ποντάρισμά σας είτε λόγο του καλύτερου χεριού σας.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, θα πρέπει να έχετε ένα συγκεκριμένο σύστημα για να επιλέγετε μόνο τα παιχνίδια όπου έχετε μία τέλεια ευκαιρία να κερδίσετε πολλά χρήματα. Σε αυτό το σημείο, παίζετε με μία σφικτή επιθετική στρατηγική. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ψάχνετε για loose παθητικά παιχνίδια. Υπάρχουν πολλά προγράμματα τα οποία θα σκανάρουν τα λόμπι του δωματίου πόκερ που προτιμάτε, προκειμένου να βρείτε αυτά τα παιχνίδια. Οι παίκτες που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους λογισμικά προγράμματα εύκολα μπορούν να αντιπαρέλθουν λάθη αρχάριων παικτών πόκερ επειδή βρίσκουν τα πιο κατάλληλα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για κέρδος. Αν κάνετε την σωστή επιλογή παιχνιδιού, μπορείτε να κάνετε πολλά λάθη κατά τη διάρκεια και να καταλήξετε και πάλι κερδισμένοι.

Τα βασικά σημεία με σειρά σημαντικότητας είναι, το να διασφαλίσετε τη σωστή διαχείριση των χρημάτων σας για το επίπεδο που βρίσκεστε, βάλτε σε εφαρμογή ένα καλό σύστημα για να βρίσκετε τα καταλληλότερα παιχνίδια για σας, παίξτε επιθετικά και να είστε επιλεκτικός με τα χέρια που αποφασίζετε να παίξετε πριν το flop. Αν συμπεριλάβετε όλα αυτά τα στοιχεία στον βασικό σας τρόπο παιχνιδιού, οι πιθανότητες να είστε κερδισμένος σε βάθος χρόνου είναι άριστες.

Να θυμάστε τα εξής
1.    Παίξτε λιγότερα χέρια πριν το flop
2.    Γίνετε πιο επιθετικοί μετά το flop
3.    Διαχειριστείτε τα χρήματά σας κατάλληλαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου